top of page

Individualno svetovanje

Pri osebnem svetovanju najprej skupaj določiva cilje najinih srečanj, metode dela, potem pa skozi proces po načelih vedenjsko-kognitivne terapije raziskujeva težave, analizirava probleme in sva ob tem posebej pozorna na misli, obnašanje in čustvovanje. Premišljujeva o  tistem, kar omejuje pri delovanju in kar onemogoča, da bi bilo življenje polnejše in tako, kot si ga zaslužite. Svetovanje je primerno za mladostnike, odrasle, ljudi v različnih duševnih stiskah, izgorelosti, depresiji, anksioznosti, težavah s samopodobo, težavah v odnosih  ...

Pomemben delež mojega svetovanja obsega tudi POMOČ OTROKOM. Od 4. leta naprej lahko predvsem s pomočjo igralne terapije pomagamo otrokom pri predelovanju stiske.

Partnersko svetovanje

Vsak par se prej ali slej spopade z večjo ali manjšo krizo. Proces reševanja težav je lažji, če imata pri tem podporo svetovalca, ki manj čustveno obremenjen pomaga razumeti posameznika in partnerja in vzpostaviti kvalitetnejši odnos. Skupaj se bomo učili boljše komunikacije, razumevanja in sprejemanja.

Podporne skupine

Med skupinsko terapijo svetovalec spodbuja posamezne udeležence k deljenju svojih misli, težav, posameznik pa se lahko v skladu s svojim zaupanjem skupini, občutkom varnosti in željo odloči, koliko bo dejansko pri tem sodeloval. Sodelovanje ostalih članov skupine s podobnimi težavami je pri tem bistvenega pomena.

Delavnice, predavanja

Delavnice in predavanja pripravim na vašo ali svojo pobudo. Do sedaj sem vodila predavanje o
  • težavah z mladostniki,
  • ​mamicah v stiski,
  • razvoju otrokovih možganov
  • odnosu med vzgojiteljem v vrtcu in otrokom.
bottom of page